Apakah jenis cecair yang dikeluarkan apabila lelaki terangsang?

Pra-Cum ialah pelincir jernih yang dikeluarkan apabila lelaki terangsang.

Ramai gadis, terutamanya mereka yang tidak berpengalaman dalam seks, berminat dengan persoalan tentang jenis cecair yang dikeluarkan apabila lelaki terangsang. Semasa foreplay anda boleh memerhatikan bagaimana sejenis pelincir melekit, lutsinar dan tidak berwarna terbentuk dalam kuantiti yang kecil pada glans. Tetapi apa itu, sama ada ia normal dan apa tujuan lendir itu, anda perlu faham.


Apakah Pra-Cum?

Pra-ejakulasi ialah rembesan yang dihasilkan dalam kelenjar Cooper semasa rangsangan lelaki. Ia adalah bahagian yang tidak dapat dielakkan dan penting dalam hubungan seksual. Ia keluar melalui saluran kencing dan melincirkannya untuk ejakulasi yang lebih mudah dan cepat.

Ia mengandungi beberapa bahan kimia. Kadang-kadang, terutamanya semasa rangsangan baru selepas pengguguran sebelumnya, sperma memasuki pra-ejakulasi. Ini menerangkan kemungkinan kehamilan melalui cecair preseminal.

Ini bermakna pelincir itu sendiri pada mulanya tidak mengandungi sperma, tetapi boleh bertemu mereka dalam saluran kencing dalam perjalanan ke glans dan menjadi sejenis kenderaan untuk mereka. Risiko persenyawaan kemudian adalah sangat rendah, tetapi masih wujud.

Tugasan Precum

Terdapat situasi apabila cecair preseminal lelaki tidak penting atau tidak hadir sepenuhnya. Ini menunjukkan, jika tidak penyelewengan dalam fungsi sistem pembiakan, maka sekurang-kurangnya senario negatif.

Sebelum memancut bukanlah satu kesilapan atau kebetulan, ia mempunyai fungsi dan tugas tertentu yang akhirnya meningkatkan peluang kehamilan untuk pasangan dan menjadikan pancutan tidak menyakitkan, mudah dan menyenangkan.

Fungsi pertama adalah untuk meneutralkan persekitaran berasid dalam saluran kencing. Ia memusuhi sperma dan boleh memusnahkan kebanyakannya. Seperti yang kita ketahui, air kencing sering bergerak melalui saluran, yang meningkatkan keasidan.

Pada asasnya, pra-ejakulasi membersihkan dan menormalkan saluran sperma, menjadikannya selamat dan kondusif untuk kelangsungan hidup sperma. Lebih banyak cecair, lebih baik, kerana tugasnya tidak berakhir dengan saluran kencing, tetapi pra-ejakulasi memasuki faraj, di mana ia melakukan perkara yang sama - meneutralkan persekitaran berasid untuk memudahkan sperma menembusi serviks.

Pra-cum sering dirujuk sebagai pelincir dan pernyataan ini sangat tepat. Faktanya ialah cecair preseminal bertindak sebagai landasan untuk sperma, yang, terima kasih kepadanya, meluncur dengan bebas, yang mempercepatkan proses ejekan dan kuasa jet.

Ini menjadikan kemungkinan besar sperma akan sampai ke destinasi mereka dan telur akan disenyawakan. Ini adalah matlamat yang telah ditetapkan oleh alam semula jadi untuk keseluruhan sistem pembiakan lelaki.

Apakah yang berbahaya tentang cecair yang dikeluarkan pada lelaki apabila terangsang?

Jika kedua-dua pasangan sihat dan merancang kehamilan, cecair pra-mani hanya mempunyai kelebihan. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, pra-ejakulasi boleh menjadi masalah utama. Hanya ada dua kes sebegitu.

Pertama, kajian telah menunjukkan bahawa cecair preseminal pada lelaki dengan HIV mengandungi tahap virus kekurangan imun yang tinggi. Ramai yang beranggapan jika zakar tiada luka dan tiada penghujung di dalamnya, mustahil untuk dijangkiti. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku; Pelincir sudah cukup untuk virus memasuki faraj dan menyebabkan jangkitan.

Kedua, pra-ejakulasi mungkin mengandungi sperma, itulah sebabnya hubungan seksual yang terganggu tidak melindungi daripada kehamilan yang tidak diingini. Seorang lelaki boleh berakhir di mana-mana, walaupun di dalam tirai, tetapi cecair preseminal mungkin mencukupi untuk persenyawaan.